Hoe kies je een makelaar?

Hoe kies je een makelaar.

Je wilt je huis verkopen en zoekt een goede makelaar. Hoe weet je nu wie een goede makelaar voor jou is?

Kijk om je heen.

Kijk bij jou in de straat, buurt of dorp en kijk een wie zijn huis bij welke makelaar te koop heeft staan of nog beter wie zijn huis heeft verkocht via welke makelaar. Als je die mensen nou eens vraagt hoe zij de betreffende makelaar (hebben) ervaren en of ze die makelaar kunnen aanbevelen, dan heb je al vast een betrouwbaar advies;

Kijk online

Op de site van de verschillende makelaars vindt je vaak vergelijkbare informatie. Ze vertellen je dat ze actief zijn en de koper van je huis vinden. Ook staat het aanbod van deze makelaars hier op, wat ook al op Funda is te vinden. Wat je misschien niet wist is dat er juist op funda verschrikkelijk veel nuttige informatie over de verschillende makelaar is te vinden. Je kunt zien hoeveel huizen de betreffende makelaar in de verkoop heeft en hoe veel hij het afgelopen jaar heeft verkocht. Hiervoor moet je naar de kantoorpagina op funda van de betreffende makelaar. Je komt dat bij het bestaande aanbod terecht. Naast het tabblad “te koop” zie je het tabblad “verkocht”. Als ik moest kiezen tussen een makelaar die 100 woningen te koop heeft staan en er 50 heeft verkocht of een makelaar die er ‘maar 50’ te koop heeft staan en ook ca. 50 heeft verkocht, dan lijkt de keuze snel gemaakt. Die laatste verkoopt jouw huis normaal gesproken ook zeker sneller.

Kijk naar de ervaringen van anderen.

Tegenwoordig kan elke makelaar er voor opteren om door zijn klanten beoordeelt te worden. De makelaar bepaalt zelf of je die knop op Funda aan of uit zet. Op funda, kun je weer op diezelfde kantoorpagina zien hoe anderen die makelaar hebben ervaren. Als je op vakantie gaat dan kijk je toch ook op Zoover. Voor makelaars kan dat nu dus ook.

Kijk of het klikt.

Nodig de makelaar waarmee je in zee lijkt te willen gaan uit en kijk gewoon of het klikt. Klikt het niet dan moet je er domweg niet aan beginnen. Vertrouw wat dat betreft op je eigen gevoel als dat je normaal ook niet in de steek laat!

Heb je een vraag die niet wordt genoemd of liever persoonlijk contact? Vul het invulformulier in, mail naar westerbork@woonaccent.nl  of bel 0593 33 33 34. Voor meer vragen (en antwoorden) kun je terecht op onze FAQ pagina (meest gestelde vragen).

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s