Wanneer ben ik in onderhandeling?

Wanneer ben ik in onderhandeling?

Je hebt een huis gezien die je leuk vindt en vraagt je af wat je positie is als je een bod hebt gedaan.

wanneer ben ik in onderhandelingFormeel ben je pas in onderhandeling als de verkoper een tegenbod heeft gedaan. In de makelaardij noemen we dat dat je ‘onder bod bent’. Op dat moment is het niet mogelijk dat je een telefoontje van de makelaar krijgt dat het huis aan een andere is verkocht. Mocht er een andere partij tijdens de onderhandeling een bieding doen op de woning waarmee jij bezig bent dan kan dat heel vervelend zijn. Op dat moment is het de taak van de makelaar om duidelijk uit te leggen wat de procedure is en wat je rechten zijn.

Wanneer zijn de onderhandelingen afgerond?

De onderhandelingen zijn afgerond als er overeenstemming is over de prijs én de voorwaarden. De voorwaarden kunnen de volgende zaken betreffen:

  • datum van overdracht;
  • welke ontbindende voorwaarden worden opgenomen in de (voorlopige) koopakte. We hebben het bijvoorbeeld over het voorbehoud van financiering, het voorbehoud van verkoop eigen woning of bijvoorbeeld het voorbehoud van bouwtechnische keuring, uitspreken van een echtscheiding tot zelfs toestemming van de kantoorrechter of de bank;
  • welke roerende zaken worden al dan niet overgenomen.

Voor meer vragen (en antwoorden) kun je terecht op onze FAQ pagina (meest gestelde vragen). Heb je een vraag die niet wordt genoemd of liever persoonlijk contact? Vul het invulformulier in, mail naar westerbork@woonaccent.nl  of bel 0593 33 33 34.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Wanneer ben ik in onderhandeling?

  1. Pingback: Huis bezichtigd en nu? | woneninmiddendrenthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s