Huis bouwkundig laten keuren?

Huis bouwkundig laten keuren?

Je hebt een huis gezien, vindt het leuk en vraagt je of of je de woning moet laten keuren alvorens een bieding uit te brengen..

Als je zelf geen timmerman of -vrouw of bouwkundige bent dan stel je jezelf al snel bovengenoemde vraag. Of je een bouwkundige keuring moet of wilt laten verrichten is afhankelijk van een aantal zaken:

  • is het een oud huis of is het een nieuwbouwwoning;
  • heeft de verkoper een keuring laten verrichten;
  • zijn er specifieke zaken waar je aan twijfelt of waar je vragen over hebt;
  • wil je verbouwen of is dat niet nodig;
  • heb je iemand in de familie of in je vrienden of kenniskring die je zou kunnen helpen.

moet ik een huis laten keuren

Als je zelf niet alles kunt overzien dan is het in ieder geval handig om je door een deskundige te laten adviseren. Wanneer je iemand in je familie of kennissenkring hebt dan kun je een tweede keer gaan kijken met zo iemand.

Als je wilt gaan verbouwen dan kun je het best een timmerman of de aannemer meenemen die het huis bouwkundig voor je kan bekijken en gelijk offerte kan uitbrengen zodat je weet welke kosten je te verwachten hebt.

Als je een onafhankelijk iemand mee wilt nemen die ook verantwoordelijk is voor diens oordeel en die jouw belang behartigt, dan is het de moeite waard om te overwegen of je een aankoopmakelaar in moet schakelen om jouw belang maximaal te dienen. Een aankoopmakelaar gaat vaak in eerste instantie vrijblijvend met je mee en gaat met je na het eerste bezoek om tafel zitten om samen met jouw te bepalen of die makelaar voor jou van meerwaarde is. Deze makelaar kan je ook adviseren of je al dan niet een keuring moet laten uitvoeren.

Wanneer bovenstaande alinea´s voor jou niet van toepassing en je wilt laten keuren dan adviseren wij het volgende: ga bieden op de woning onder het voorbehoud dat er uit een bouwkundige keuring geen onverwachte tegenvallers komen. Wanneer je de onderhandeling hebt afgerond dan kun je de keuring laten uitvoeren voordat je de koopakte tekent. Op deze manier weet je als je tekent waar je aan toe bent en voorkom je dat je kosten maakt voordat je weet of de verkoper zaken wil doen voor het bod dat jij in gedachte hebt.

Voor meer vragen (en antwoorden) kun je terecht op onze FAQ pagina (meest gestelde vragen). Heb je een vraag die niet wordt genoemd of liever persoonlijk contact? Vul het invulformulier in, mail naar westerbork@woonaccent.nl  of bel 0593 33 33 34.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Huis bouwkundig laten keuren?

  1. Pingback: Huis bezichtigd en nu? | woneninmiddendrenthe

  2. Pingback: Hoe doe ik een bod op een huis? | woneninmiddendrenthe

  3. Pingback: Wanneer ben ik in onderhandeling? | woneninmiddendrenthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s