Huis kopen of huren

Huis kopen of huren

Nu de rente laag is, het vertrouwen in de economie weer groeit en zelfs de huizenprijzen weer licht aan het stijgen stijgen zijn kan het de moeite lonen om uit te zoeken of het verstandig is om nu(!) een woning te kopen. Je koopt momenteel veel huis voor relatief weinig geld.

huis kopen of hurenHet huren van een woning klinkt best aantrekkelijk. Wanneer je een woning huurt ben je flexibel, wordt het grote onderhoud voor je gedaan en betaal je op tijd de huur. Precies, je betaalt op tijd de huur die jaarlijks aan het stijgen is en je bouwt geen vermogen op. Voor hetzelfde geld koop je misschien ook wel een woning, wist je dat?

Je betaalt de hypotheek die veelal onder de huurprijs ligt en je bouwt vermogen op. Na 10 jaar heb je ruim 20% van je hypotheek afgelost. Na 30 jaar je hypotheek te hebben betaald ben je vrij van hypotheeklasten terwijl je als je een woning huurt je maandelijks de huur blijft doorbetalen (terwijl je inkomen na je pensioen vaak daalt).

Het is niet voor iedereen weggelegd, daar zijn wij ons goed van bewust. Als het binnen handbereik komt maak dan heel bewust de overweging en afweging. Doe dit voor jezelf om ook de financiële last in de toekomst te kunnen dragen of juist wel om door het opgebouwde vermogen te voorzien in de veranderde woonbehoefte, later.

Voor meer vragen (en antwoorden) kun je terecht op onze FAQ pagina (meest gestelde vragen). Heb je een vraag die niet wordt genoemd of wil je je mogelijkheden eens op een rijtje zetten? Vul het invulformulier in, mail naar westerbork@woonaccent.nl  of bel 0593 33 33 34.

Dit bericht werd geplaatst in Huurwoningen, Koopwoningen, Starter in Midden-Drenthe, Wonen in Midden Drenthe en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s