Huis kopen wel of geen aankoopmakelaar?

Huis kopen wel of geen eigen makelaar

Wil je een huis kopen, schakel je dan wel of geen eigen makelaar in? Doe je het zelf of laat je je begeleiden door iemand die dag en nacht bezig is met de aankoop van huizen. Ga je een woning bekijken of heb je deze al gevonden en weet je niet hoe je het nu moet aanpakken om de onderhandelingen te openen? Heb je een huis gezien die je graag wilt kopen en vraag je je af wat de valkuilen zijn en waar je extra alert op moet zijn? Moet je nou een eigen makelaar meenemen of is dat niet nodig? In deze gevallen is het handig om je te laten adviseren door een aankoopmakelaar die lokaal bekend is.

Juist nu is het voor huizenzoekers aantrekkelijk om een huis te kopen.
Er is veel aanbod, de rente is extreem laag en  dus zijn er volop kansen!

Ken jij de voordelen van een aankoopmakelaar?

Door deskundigheid, ervaring en marktkennis bespaart een aankoopmakelaar jou duizenden euro’s, tijd en problemen. Wat een aankopend makelaar voor je doet:

  • bepalen van een reële waarde van de woning;
  • inzicht in het aankooptraject;
  • onderhandelen;
  • essentiële informatie over de woning, zoals: verborgen gebreken, erfdienstbaarheden, vereniging van eigenaars, bouwkundige staat (moet er wel of niet bouwkundig worden gekeurd, onder welke voorwaarden en met welke omschrijving), bestemmingsplan e.d.
  • het op het juiste moment in de onderhandelingen naar voren brengen van de voorwaarden van de koop, overname roerende zaken, transportdatum etc;
  • tijdwinst door deskundige afwikkeling van alle zaken.

Ken jij de nadelen van een aankoopmakelaar?

Het enige nadeel is dat het een relatief kleine investering van je vergt om te zien of een aankoopmakelaar voor jou toegevoegde waarde heeft. Als je samen met de makelaar in een uur of hooguit anderhalf uur de woning van je dromen gaat bekijken en daarna even om tafel gaat, weet je wat voor jou de juiste beslissing is. Na deze kennismaking bepaal je pas of je zelf het hele aankooptraject wilt doorlopen of dat je graag hulp wilt en ontzorgt wilt worden door de specialist.

Woonaccent Makelaars Westerbork is gespecialiseerd in aankoopbemiddeling. We gaan graag eerst vrijblijvend en gratis met je mee om te zien of je ook vindt dat wij meerwaarde bieden. Hierna bepaal je pas of je ons in wilt schakelen als je belangenbehartiger. Indien het een gerichte aankoop betreft dan kun je vanaf € 500 een eigen makelaar inschakelen.

Voor meer vragen (en antwoorden) kun je terecht op onze FAQ pagina (meest gestelde vragen). Heb je een vraag die niet wordt genoemd of liever persoonlijk contact? Vul het invulformulier in, mail naar westerbork@woonaccent.nl  of bel 0593 33 33 34.

Dit bericht werd geplaatst in aankoopmakelaar Drenthe, Koopwoningen, Makekaar, Wonen in Midden Drenthe en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Huis kopen wel of geen aankoopmakelaar?

  1. Pingback: Makelaar in Westerbork | woneninmiddendrenthe

  2. Pingback: Huis bezichtigd en nu? | woneninmiddendrenthe

  3. Pingback: Hoe doe ik een bod op een huis? | woneninmiddendrenthe

  4. Pingback: Veelgestelde vragen makelaardij | woneninmiddendrenthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s