Huis onder water?

Huis onder water?

Staat jouw huis onder water of vraag je je af of dat zo is? En als dat zo is is dat dan een probleem als je wilt verkopen? Hier een duidelijk en leuk filmpje waarin duidelijk wordt uitgelegd wat het betekent als je huis onder water staat. Verkopen als je huis onder water staat kan altijd. De bank geeft normaal gesproken altijd toestemming om te verkopen. Wanneer je weer wilt terugkopen als je een restschuld hebt, is deze restschuld wel van invloed op het bedrag dat je kunt lenen.

huis onder water

 

Is het vervelend als je huis onder water staat?

Als je gewoon blijft wonen is er niets aan de hand. Gevoelsmatig zul je wat zuiniger leven dan wanneer je woning elk jaar een paar procent meer waard wordt, maar ook dat merk je niet in het dagelijks leven. Als je moet verkopen en terug wilt kopen kan het vervelend zijn. Wanneer een stel uit elkaar gaat en beide met een restschuld blijven zitten dan is dat natuurlijk ook vervelend.

Wat zijn de voordelen van de dalende prijzen?

Je hoort veel mensen erover dat het zo vervelend is dat de prijzen zijn gedaald. De mensen die goed kunnen rekenen en nuchter zijn zien echter een groot voordeel. Als alle prijzen met 20% zijn gedaald, dan is het verschil tussen een goedkopere en een duurdere woning ook 20% kleiner. De duurdere prijzen zijn procentueel wat harder onderuit gegaan dan de goedkopere huizen, waardoor dit voordeel zelfs nog groter is!

Verhuizen met restschuld: mogelijk of toch niet?

Lees eens ons eerdere blog over dit onderwerp.

Uiteraard begrijpen wij als geen ander dat het misschien niet altijd even simpel is zoals hierboven beschreven. Wil je meer weten, bel dan naar 0593 33 33 34 of neem via het contactformulier contact op met Woonaccent Makelaars Westerbork! Wij helpen je graag!

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s