voorbehoud verkoop eigen woning (No-riskclausule)

Voorbehoud verkoop eigen woning (No-riskclausule)

Durft u het aan? Het vertrouwen in de economie groeit, de woningprijzen lijken zich te stabiliseren of zo mogelijk, hoe licht ook, te stijgen. Het lijkt er op dat de markt zich hersteld en het dieptepunt achter ons ligt. Een goed moment dus om in te stappen en toekomstplannen te realiseren.

Woning kopen en eigen woning niet verkocht?

Dat wilt u heel graag want u heeft de woning van uw dromen gezien en zou graag deze woning willen kopen. Wat u niet wilt is wakker liggen omdat u 2 woningen bezit om dan nog maar te zwijgen over de mogelijke financiële gevolgen daarvan. Dat is ook helemaal niet nodig. Heeft u weleens nagedacht om een bod uit te brengen onder voorwaarde voorbehoud verkoop eigen woning?

Wat is voorbehoud verkoop eigen woning?

U brengt een bieding uit met daarbij onder andere de voorwaarde voorbehoud van verkoop eigen woning. U spreekt met de verkoper een termijn af waarbinnen u probeert de woning zo goed mogelijk te verkopen. Lukt dit? Dan komt de voorwaarde te vervallen en komt de koop definitief tot stand. Lukt dit niet binnen de afgesproken termijn dan kunt u zonder financiële gevolgen de koop ontbinden. U grijpt uw kans en bent op weg naar uw droomwoning zonder dat u daarbij het risico loopt van dubbele lasten.

no risk clausule

Accepteert een verkoper dit voorbehoud?

Als hij slim is wel ja! De verkoper heeft immers niets te verliezen en verdubbelt zelfs zijn verkoopkansen! Afgelopen periode hebben wij gezien dat er transacties tot stand zijn gekomen die zonder de clausule helemaal niet tot stand waren gekomen. De verkoper begrijpt het vraagstuk, eerst verkopen alvorens te kopen. Als de verkoper instemt met het voorbehoud verkoop eigen woning dan zal de verkoper ook een voorwaarde willen opnemen in het koopcontract, de 48uurs clausule.

Wat is de 48-uurs clausule?

De verkoper zal de woning te koop blijven aanbieden en mocht er zich een andere koper aandienen die in zijn ogen een beter bod en/of voorwaarden doet dan zal de verkoper een beroep willen doen op de 48-uurs clausule. De verkoper heeft met u als (eerste) koper reeds een koop gesloten tegen een bepaalde koopsom en genoemde voorwaarde en kan daar niet zomaar onderuit. De verkoper geeft u daarom 48 uur de tijd om te beslissen of u afziet van de koop of dat u de koop definitief maakt en de voorwaarde voorbehoud verkoop eigen woning laat vallen. Het voorbehoud verkoop eigen woning wordt ook wel de NVM No-Risk clausule genoemd. U loopt hierbij geen enkel risico, behalve dan dat uw droomwoning wel heel dichtbij kan komen.

Vragen?

Uiteraard begrijpen wij als geen ander dat een woning kopen geen alledaagse aangelegenheid is. Wil je meer weten, bel dan naar 0593 33 33 34 of neem via het contactformulier contact op met Woonaccent Makelaars Westerbork! Wij helpen je graag!
Dit bericht werd geplaatst in Makekaar, Tips koophuis Drenthe, Wonen in Midden Drenthe, Woningmarkt Nieuws en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op voorbehoud verkoop eigen woning (No-riskclausule)

  1. Pingback: Kun je de verkopende makelaar uitnodigen voor de verkoop of advies van je eigen woning? | woneninmiddendrenthe

  2. Pingback: Hoe doe ik een bod op een huis? | woneninmiddendrenthe

  3. Pingback: Wanneer ben ik in onderhandeling? | woneninmiddendrenthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s