Hypotheek voor ondernemers

Hypotheek voor ondernemers

Hypotheek voor ondernemers…. het blijkt te vaak lastiger te zijn dan dat door de adviseur wordt voorgespiegeld. Ik word niet zo heel erg snel moe of gefrustreerd van zaken die wat langer duren dan in mijn optiek nodig is, in dit geval ligt dit helaas iets anders. Ben jij ook ondernemer en loop je er tegenaan dat een eigen woning lastig te financieren is? Lees dan vooral even door omdat het vaak toch eenvoudiger is dan je misschien verwacht. In het geval van ondernemers die een woning kopen en vervolgens bij de bank aankloppen voor de financiering is het volgende verhaal vrij helder en hebben we de frustratie in een zestal recente zaken kunnen kantelen naar een gevoel van triomf en wat nog veel belangrijker is naar 6 transacties met 12 tevreden partijen!

De afgelopen anderhalf jaar hebben wij 6 keer een woning verkocht aan een ondernemer, waarbij de ondernemer tegen het aflopen van het financieringsvoorbehoud meldde dat hij moest afzien van de koop omdat de financiering niet rond kwam. In al die zes gevallen waren wij redelijk goed op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de betreffende onderneming, waardoor wij na deze melding konden doorvragen.
Na een korte inventarisatie belden wij met de financieel adviseur waar we goede referenties over hoorden en ondertussen zeer veel vertrouwen in hebben, waarna vaak snel bleek dat er toch wel mogelijkheden waren.

Hypotheek onmogelijk of toch mogelijk?

Een mooi voorbeeld speelde zich af rond oud en nieuw 2013/2014. Op 30 december kreeg ik ’s avonds om negen uur een telefoontje van een koper die aangaf dat ze de financiering van de aangekochte woning niet rondkregen en daarom de koop moesten ontbinden. Na mijn vraag of dit hen misschien ook wel een beetje goed uit kwam of dat ze er van baalden bleek dat ze nog steeds heel graag de woning wilden kopen. Hierna waren ze heel open over hun financiële situatie. Na een kort telefoontje met ‘onze’ adviseur bleek dat hij zeker mogelijkheden zag. Op oudjaarsdag is hij naar de kopers toe gegaan voor een inventarisatie en daarna heeft hij direct het hele verhaal uitgewerkt. Op 2 januari zat hij al met een offerte bij deze ondernemer en zijn partner en eind januari zaten deze mensen bij de notaris en werden ze de gelukkige eigenaar van de woning die ze zo graag wilden hebben.

Een ander recent voorbeeld is een koper die steeds verlenging aan moest vragen voor het voorbehoud voor financiering omdat hij geen duidelijkheid kreeg van zijn adviseur. Na de zoveelste verlenging wilden we nog wel een keer verlengen en hebben daarbij de wens van de verkoper uitgesproken dat het dan wel heel fijn zou zijn als ‘onze’ adviseur een kijkje in de keuken mocht nemen. Hij kwam gelijk met een rente die bijna 1 vol procent onder het eerdere voorstel lag en had na drie weken de financiering geregeld!

Advieswerk is topsport

De afgelopen tijd is ons gebleken dat het voor de gemiddelde hypotheekadviseur lastig lijkt om een ondernemer van goed advies te voorzien. Een ondernemen financieren kost meer werk dan een hypotheek regelen voor iemand die in loondienst is. Des te meer reden om vanaf het begin van het traject met volle energie de zaak aan te pakken. Helaas is bij ons de afgelopen tijd te vaak gebleken dat dat niet voor elke adviseur blijkt op te gaan.

Ons advies is om als je wilt weten wat je kunt eens in je netwerk te informeren bij iemand die ondernemer is en wel heeft kunnen kopen en dan eens een gesprek aan te gaan met diezelfde adviseur. Blijkbaar heeft die ondernemer ook net de juiste man of vrouw getroffen die geen moeite te veel is. De adviseur waar wij mij samenwerken heeft een topsport-verleden. De parallel naar het financieel advies is in zijn geval snel gemaakt.

Woon je in Noord-Nederland? Dan mag je altijd eens vrijblijvend contact met ons opnemen. Bel naar 0593 33 33 34 of neem via het contactformulier contact op met Woonaccent Makelaars Westerbork! Wij verwijzen u graag door!

hypotheek voor ondernemers

Dit bericht werd geplaatst in Koopwoningen, Tips koophuis Drenthe, Uncategorized, Wonen en werken, Woning & Hypotheek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Hypotheek voor ondernemers

  1. Pingback: Maandlasten koophuis | woneninmiddendrenthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s