Stille verkoop huis

Stille verkoop huis

De stille verkoop van je huis, hoe gaat dat in zijn werk, is iets wat we vaak horen. Voor de één betekent dit geen bord in de tuin, voor de ander is het dat de woning niet op internet komt en weer een ander wil eigenlijk stiekem wel verkopen zonder dat iemand het weet. Stille verkopen is er in verschillende varianten. Wanneer het echter helemaal stil gehouden moet worden, dan zal het de koper ook niet bereiken.

stille verkoop huis

Redenen stille verkoop, die wij regelmatig horen:

  • we gaan scheiden, maar willen dit nog niet aan de grote klok hangen;
  • er staan al zo veel woningen in de buurt te koop, verkoop zal toch wel niet lukken;
  • als de woning lang te koop staat, wordt de verkoop steeds moeilijker;
  • we willen pas verkopen als we een andere woning gezien hebben;
  • we willen nog niet te veel kosten maken;
  • en ga zo maar door….

Hoe stille verkoop voor u interessant kan zijn, bepaalt u zelf. Wij adviseren om een lokaal goed bekende makelaar te selecteren en hier het gesprek eens mee aan te gaan. Wij hebben een aparte tak van sport gemaakt van ‘stille verkoop’. Op geen enkele voor het publiek toegankelijke manier is te vinden dat uw woning te koop staat. Wel melden wij de woning aan in het NVM uitwisselingssysteem. Hierdoor kunnen andere makelaars, die een koopopdracht van iemand hebben, wel de match maken.

Stille verkoop: “Als wij een koper hebben, zou je je huis dan verkopen?”

“Als wij een koper hebben, zou je je huis dan verkopen?” is een vraag die wij regelmatig stellen aan mensen die twijfelen of ze hun huis wel te koop willen zetten. Als deze vraag door u met ja beantwoord zou worden, dan is stille verkoop wellicht een goede optie.

Stille verkoop: hoe vindt je dan de koper?

Wanneer wij een kijker hebben bij een woning, die niet verder gaat met de desbetreffende woning, dan informeren wij altijd goed naar zijn of haar woonwensen. Als we die goed inventariseren, dan is het heel goed mogelijk, dat we een woning in portefeuille hebben in de stille verkoop, die aan die wensen voldoet. Dit bespreken we dan, waarna er in overleg met de eigenaar een bezichtiging wordt ingepland. Afgelopen zomer, hadden we op deze manier in twee dagen tijd, vier bezichtigingen bij woningen die nergens online te vinden waren.

Bent u benieuwd of stille verkoop ook iets voor u is, bel dan 0593 33 33 34 of neem via het contactformulier contact op met Woonaccent Makelaars Westerbork!

Dit bericht werd geplaatst in Koopwoningen, Tips koophuis Drenthe, Wonen in Midden Drenthe, Woningmarkt Nieuws en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s