Wat is de toegevoegde waarde van een makelaar?

Wat is de toegevoegde waarde van een makelaar?

 

Wat is de toegevoegde waarde van een makelaar? Waarom zou je ervoor kiezen een makelaar in te schakelen als je je huis wilt verkopen (of een nieuwe woning wilt kopen)? Veel mensen denken dat het in deze tijd, waarin het moeilijk is je huis te verkopen, niet zo veel uitmaakt wat je doet aan woningpresentatie, marketing enzovoort. Het tegengestelde is echter waar.

Gelukkig blijkt uit recent onderzoek van de NVM dat ook vele consumenten deze voordelen zien.

NVM Makelaar

Toegevoegde waarde van een makelaar

Goede redenen om een makelaar in de arm te nemen zijn bijvoorbeeld:

  • hij heeft mogelijkheden je woning te presenteren op YouTube, Funda, in de nieuwsbrief enzovoort
  • een makelaar bezit expertise wat betreft de marktsituatie, de omgeving en de woning
  • ook belangrijk: een makelaar weet hoe je je woning moet verkopen, het is immers zijn werk. Met diverse diensten, van waardebepaling tot styling, helpt de makelaar je om je huis te verkopen
  • wat echter het allerbelangrijkste is, en dat is iets wat veel mensen zich niet realiseren, is dat een makelaar de koper van je woning niet bij jouw woning, maar ergens anders tegen het lijf loopt. Door zich in die persoon te verdiepen, kan de makelaar vaak een koper/zoeker aan een woning koppelen, die in eerste instantie niet direct de eerste keus van deze koper/kijker was. Ook zijn wij continu op zoek naar ruilmogelijkheden en kijken we of er ‘driehoekjes’ of nog grotere verbanden mogelijk zijn.

Wat wil je van een makelaar?

Uit het onderzoek van NVM kwam verder naar voren wat een consument graag wil van een makelaar. De belangrijkste zaken zijn:

  • actief: een consument wil graag een makelaar die actief en creatief is bij het promoten van de woning
  • betrouwbaar en realistisch: een makelaar moet bereikbaar zijn en realistisch over bijv. de verkoopprijs
  • duidelijkheid vooraf: een makelaar moet van tevoren duidelijk zijn wat hij te bieden heeft en wat de mogelijkheden zijn

Woonaccent Midden Drenthe

Woonaccent Makelaars Westerbork

Woonaccent biedt dit. Voor de start van de verkoop zijn wij helemaal helder wat onze aanpak en onze kosten betreft. We maken een plan de campagne voor de eerste maanden van de verkoop waarna er wordt geëvalueerd en een vervolgaanpak wordt vastgesteld. We wekken geen verwachtingen die we niet waar kunnen maken. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen!

Lees meer over onze werkwijze of neem contact met ons op om te zien hoe Woonaccent makelaars jouw huis kan verkopen.

Woonaccent Makelaars Westerbork, de makelaar voor Aalden, Balinge, Beilen, Drijber, Eeserveen, Elp, Hijken, Hooghalen, Meppen, Nieuw-Balinge, Rolde, Schoonloo, Schoonoord, Westerbork, Wezup, Wijster, Witteveen, Zuidveld, Zwiggelte

Dit bericht werd geplaatst in Koopwoningen, Wonen in Midden Drenthe, Woning & Hypotheek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s