Droomwoning in Drenthe – wordt uw droom waarheid?

We genieten op dit moment volop van de zomer met haar heerlijke temperaturen en zon. Strakblauwe lucht met hooguit een enkel wolkje. Lekker luieren tijdens de welverdiende vakantie, erop uit naar het strand, een fietstocht door de bossen of het opdoen van vitamine D op het terras. De vakantie is bij uitstek de periode verder te dagdromen en dromen waar te maken.

Zo droomt u al tijden van die ene vrijstaande woning, met die mooie keuken, of met maar liefst vijf slaapkamers. Het is uw droomwoning met al uw woonwensen, de welbekende roze bril.

Woonwensen uitspreken en uitvoeren

Een droom die werkelijkheid wordt waarvan ik haast niet had durven dromen was de reactie van onze jongste aankoopklant. De halfvrijstaande woning waar ze in woonden beviel ze uitstekend, alleen, het was toch wel wat krap met zo’n groot gezin. De droom werd uitgesproken, een vrijstaande woning met meer ruimte in en om het huis, ja, dat zou wel heel tof zijn. Een ruiling was het gevolg. Gewoon door eenvoudig de droom uit te spreken. Het zou het maar zo eens kunnen dat er dan invulling aan de droom gegeven kan worden, wij sluiten het niet uit.

Droomhuis Midden-Drenthe

Woonlasten Midden-Drenthe

Met maar liefst 230.000 te koop staande woningen (en dan hebben we de stille verkopen niet eens geteld) zit uw droomwoning er vast tussen. De betaalbaarheid van een woning is goed. De dalende prijzen en de dalende rente van het afgelopen kwartaal maakt dat de woonlasten nu (2013) ten opzichte van 2009 met maar liefst tussen de 16%* en 21%* zijn gedaald. Dat is ongeveer tussen de
€ 100,-* en € 275,-* netto per maand(!) minder en is de hypotheekschuld na 30 jaar volledig afgelost. Wij hoeven u vast niet meer te vertellen hoe gunstig de markt op dit moment is.

De verlaging in woonlasten door de gedaalde woningprijzen en renten kan voor u betekenen dat u nu een woning kunt kopen waarvan u aanvankelijk dacht dat dat niet mogelijk was. Een droom die wellicht werkelijkheid wordt.

Spreekt u uw droom uit? Alleen dan kunnen wij u deskundig adviseren wat uw mogelijkheden zijn en geniet u straks van uw nieuwe droomwoning. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 
* Bron NVM. Aan de berekening en de getallen in deze blog kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Woonaccent Makelaars: wonen in Aalden, Baling, Beilen, Drijber, Eeserveen, Elp, Hijken, Hooghalen, Meppen, Nieuwe Balinge, Rolde, Schoonloo, Schoonoord, Westerbork, Wezup, Wijster, Witteveen, Zuidveld, Zwiggelte

Dit bericht werd geplaatst in Koopwoningen, Tips koophuis Drenthe, Wonen in Midden Drenthe, Woning & Hypotheek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s