De NVM Open Huizen Dag; niet meedoen en toch verkopen?!

De NVM Open Huizen Dag; niet meedoen en toch verkopen?!

De NVM Open Huizen Dag; niet meedoen en toch verkopen?! Zaterdag 6 april was de NVM Open Huizen Dag in Drenthe en de rest van Nederland. 51.221 mensen stelden hun huis open voor potentiële kopers en misschien was jij wel een van de bezoekers… Hoe de opkomst bij de deelnemende woning is geweest, was om drie uur ’s middags al overal te lezen. Daarom sta ik hierbij even stil bij een paar verkopen van woningen die werden gerealiseerd zonder dat het tot een Open Huis kwam of zonder dat ze meededen. Misschien juist wél door het NVM Open Huizen Dag…

Op de valreep voor het Open Huis verkocht

De onderhandeling bij een woning in Hooghalen nam al een week of 5 à 6 in beslag. Onder druk van de Open Huizen Dag was de deal de vrijdag voor het Open Huis toch ineens rond. Koper had zekerheid en verkoper kon daardoor zelf een lijst met woningen bezoeken om te zien of dit bij hun wensen paste.

Verkoper ziet woning en verkoopt daardoor zijn woning toch

Een verkoper van een woning in Schoonoord, die deze keer de deuren niet open deed, ging zelf op pad om bij een woning te kijken die wel deelnam. Deze woning was voor hen aantrekkelijk geprijsd en sprak hen zeer aan. Daarop belden ze mij die zaterdagmiddag om aan te geven dat er hierdoor meer ruimte in hun vraagprijs kwam. Vervolgens belde ik direct een kijker die een maand eerder was geweest. De woning was eigenlijk precies wat ze zochten, maar het lag boven hun budget. Toen ik aangaf dat we de vraagprijs gingen aanpassen omdat verkoper ook iets moois had gezien, was binnen een paar dagen de woning toch verkocht!

Na de Open Huizen Dag

Succes tijdens de Open Huizen Dag

Of je nu fan bent van het fenomeen Open Huis of het juist niets vindt, maakt eigenlijk helemaal niet uit. Wat je je wel moet realiseren is dat elk Open Huis kansen creëert die anders wellicht waren blijven liggen. Een leuk voorbeeld is ook deze woningruil, die nooit tot stand was gekomen zonder een Open Huis.

Wil je weten of het voor jou interessant is om je woning op een actieve of juist op een stille manier te koop te zetten, doe dan de gratis woonscan en kijk wat Woonaccent voor je kan doen.

Dit bericht werd geplaatst in Koopwoningen, Tips koophuis Drenthe en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De NVM Open Huizen Dag; niet meedoen en toch verkopen?!

  1. Pingback: NVM Open Huizen Dag 2014, meedoen of niet? | woneninmiddendrenthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s