Duokoop regeling: koop je droomhuis

Duokoop regeling: koop je droomhuis

Duokoop regeling: koop je droomhuis. Dat is jammer: je ziet een schitterend huis in Westerbork of elders in de regio, maar je krijgt de hypotheek niet rond. Je zou denken dat je het huis dan niet kunt kopen… Dat is niet altijd waar, er is een mogelijkheid: de Duokoop-regeling.

Duokoop

Met een Duokoop-regeling koop je wel het huis, maar (nog) niet de grond. Deze wordt namelijk gekocht door de Nationale Grondbank die de grond verhuurt aan jou als koper van het huis. Je mag de grond dan gebruiken alsof je eigenaar bent en hebt altijd de mogelijkheid de grond alsnog aan te kopen, bijvoorbeeld als je later wat meer geld hebt. Dit is een nieuwe vorm van erfpacht.

De koopsom voor de grond wordt vastgesteld en er wordt ook gelijk afgesproken hoe de waarde wordt bepaald als je de grond weer terug wilt kopen. Wanneer je met Duokoop koopt, dan kun je de grond altijd terugkopen voor hetzelfde percentage van de WOZ-waarde (zie eerdere blog) als bij aanvang geldt. Leuke bijkomstigheid is ook dat de huur van de grond fiscaal aftrekbaar is.

Duokoop

Oranjekanaal N.Z. 32, Zuidveld DUOKOOP
€ 150.000 k.k.

Waarom Duokoop?

Duokoop belooft geen gouden bergen. Door de huidige strakke regels voor het verstrekken van een hypotheek is het moeilijker, met name voor de starter op de woningmarkt, om een koopwoning gefinancierd te krijgen. Wat volgens de regels nu net niet lukt wordt met de Duokoop-regeling meestal wel haalbaar. De Duokoop-regeling is een echt consumentenproduct dat gericht is op de belangen van de consument, zodat het gebruik van de regeling niet leidt tot onredelijke kosten voor de koper. Het gaat er niet om goedkoper te kunnen wonen, maar om een regeling die het mogelijk maakt om de woning te kunnen kopen die anders net niet gekocht had kunnen worden.

Ook voor de senior kan het een ideale constructie zijn. Op deze manier hou je een stuk kapitaal vrij dat je als pensioen kunt gebruiken en bij de uiteindelijke verkoop, kun je alsnog gewoon weer met eigen grond verkopen.

Duokoop in Midden-Drenthe

Sinds een paar weken zijn we erkend Duokoop-adviseur. Bij Woonaccent Makelaars Westerbork kun je dus altijd terecht voor een vrijblijvend gesprek. Neem gerust contact met ons op.

Dit bericht werd geplaatst in Koopwoningen, Tips koophuis Drenthe, Wonen in Midden Drenthe, Woning & Hypotheek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s