WOZ-beschikking Midden-Drenthe

WOZ-beschikking, wat is dat?

WOZ staat voor waardebeschikking onroerende zaken. De WOZ-waarde is de geschatte marktwaarde van je woning op de peildatum. Ieder jaar ontvang je eind februari/begin maart een nieuwe beschikking van je gemeente waarin de waarde van alle onroerende zaken bepaald wordt. Bijvoorbeeld verbouwing, bouw of slopen veranderen de onroerende zaak en hebben mogelijk effect op de waarde ervan. Ook de populariteit van een locatie en onderhoud van de woning zijn van invloed. Let op: de woz-waarde die wordt afgegeven is die waarde zoals die op 1 januari van het jaar daarvoor was. In 2013 zijn de prijzen gemiddeld met 3,5%  gedaald. Het is wat dat betreft dus heel normaal als de woz-waarde 3,5% hoger is dan de waarde op dit moment.

Waar wordt de WOZ-beschikking voor gebruikt?

De WOZ-waarde is de grondslag voor:

  • de onroerende-zaakbelasting (gemeente Midden-Drenthe)
  • inkomensbelasting
  • erfbelasting en schenkbelasting
  • afvalstofheffing en rioolheffing
  • eigenwoningforfait

De WOZ-waarde wordt ook vaak gebruikt als uitgangspunt voor het verstrekken van (hypothecaire) leningen. Het is dus zaak dat de beschikking juist is.WOZ-beschikking Midden-Drenthe

Wat als je het niet eens bent met de WOZ-beschikking?

Het kan gebeuren dat je het oneens bent met de beschikking. Je kunt dan bezwaar aantekenen en dat goed motiveren. Dit bezwaar moet binnen zes weken na dagtekening ingediend zijn bij je gemeente. Wij kunnen eventueel een quickscan uitvoeren voor uw WOZ-waarde. Klik hier en wij helpen u graag verder. Wel is het goed om je te realiseren dat de nieuwe WOZ-waarde de waarde van 1 januari 2012 is en dat sindsdien de waardes met ca. 7% zijn gedaald.

No cure, no pay, cure, also no pay!

De laatste jaren zijn de bedrijven die helpen bij het bezwaar aantekenen tegen de woz-beschiking van de gemeente als paddenstoelen de grond uit gespoten. Deze bedrijven hebben als doel om te helpen en worden bij succes betaald door de gemeente. Dit kost de gemeenschap in onze ogen onnodig veel geld. Daarom doen wij het anders. Wij doen een quick-scan waarbij we het taxatieformulier dat je middels je digid kunt opvragen bij de gemeente. Wanneer we vinden dat de waarde te hoog is gaan we met de gemeente in gesprek zonder formeel bezwaar aan te tekenen. Als de waarde te hoog blijkt dan wordt de waarde zonder kosten aangepast. Natuurlijk kunnen wij niet voor niets werken. Wij zien de hulp in deze als een stukje service naar bestaande en mogelijk toekomstige opdrachtgevers!

Meer informatie of advies over de WOZ-beschikking in Midden-Drenthe?

Woonaccent is makelaar in de regio Midden-Drenthe en ‘Woonaccent Makelaar van het jaar’ 2013. Wij hebben de kennis in huis om je een gedegen advies te geven over de woz-waarde en andere zaken rondom de eigen woning. Wil je iets weten, dan mag je altijd eens vrijblijvend contact met ons opnemen. Bel naar 0593 33 33 34 of neem via het contactformulier contact op met Woonaccent Makelaars Westerbork! Wij helpen je graag! door!

Dit bericht werd geplaatst in Wonen in Midden Drenthe, Woning & Hypotheek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op WOZ-beschikking Midden-Drenthe

  1. Pingback: Duokoop-regeling: koop je droomhuis | woneninmiddendrenthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s